Sarıyer’de ortalama metrekare fiyat 69 bin 721 TL’ye çıktı

Zingat.com, 2023’ün ilk 6 ayı boyunca kullanıcılarının gayrimenkul arayışlarını mercek altına alarak, en çok satılık, kiralık konut aranan bölgelerin yanı sıra arsa talebinin öne çıktığı ilçeleri de açıkladı. Verilere göre metrekare fiyatı Esenyurt’ta 12 bin 978 TL olarak gözlemlenirken, ortalama metrekare fiyatı 69 bin 721 TL olan Sarıyer ise şehrin en değerli ilçesi konumuna geldi.

Apartman aidatlarına asgari ücret ayarı

Asgari ücrete yapılan yüzde 34’lük zam konut aidatlarına da yansıyacak. En önemli gider kalemi olan personel maaşları nedeniyle aidatlar yükselecek. Yüzde 30 civarı artışın makul olduğunu belirten sektör temsilcileri, bunu fırsata çevirip fahiş artış yapanlara karşı uyarıyor.

Kiralık konut talebi ilk kez satılığı geçti

Emlakjet’ten yapılan açıklamaya göre, TÜİK verilerine göre Türkiye genelinde konut satışları mart ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 7,7 azalarak 113 bin 276 olurken, ipotekli konut satışları mayıs ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 6,3 azalış göstererek 27 bin 476 oldu.

İngiltere’de gayrimenkul yatırımı için rota yeniden oluşturuluyor

Dünyanın gayrimenkul yatırım şehirlerinden Londra’nın tahtı sallanıyor. JLL’nin hazırladığı rapora göre Manchester değer artış beklentisi listesinde %19.3 ile birinci sırada yer alırken, Londra ilk 5 şehir arasına giremedi. Rotas Investment Yönetici Direktörü Arda Ulaşan ise Türkiye’deki yatırımcıların da süreci yakından takip ettiğini belirtti.

Ruslara konut satışı 2,5 kat arttı

TEPAV’ın yayımladığı Doğrudan Yatırımlar Bülteni’nin 2023 Birinci Çeyrek sayısı verilerine göre, 2023 yılı birinci çeyreğinde yabancılara konut satışı yüzde 24 düşerken Rus vatandaşlarına satışlar 2,5 katına çıktı.

Komşu’da sahibinden satılık ‘aile otelleri’

Enflasyon, tedarik zincirindeki artan mal maliyetleri ve yüksek enerji giderleri nedeniyle Yunanistan’ın dört bir yanındaki 204 aile işletmesi 3 ve 4 yıldızlı oteller satışa çıkarıldı. Yunan basını alarmda: “Küçük işletme sahipleri artan maliyetlere ve diğer ekonomik stres faktörlerine ayak uyduramıyor.”

Topkapı29’da anahtar teslimleri temmuzda

Topkapı29’un sakinleri, yeni konutlarının anahtarını planlanan tarihten üç ay önce teslim alabilecek. Şirketten yapılan açıklamaya göre, projede, Ekim 2023’te yapılması planlanan anahtar teslimi temmuz ayına çekildi.

Maslak’a 80 milyon dolarlık yeni nesil konaklama yatırımı

Yu Group, yeni projesi Maslak Dream by NEW INN projesinin lansmanını gerçekleştirdi. Yatırım değeri 80 milyon dolar olan projede metrekareler 5 bin 500 dolardan başlıyor.

Open chat
Powered by